Voor een optimale werking kan deze site cookies op uw systeem installeren.

download hier onze Visie jeugdwerking in pdf

Visie jeugdwerking VC Heist Delhaize Herenthout

 1. In VCHH tellen alle kinderen mee en krijgt iedereen evenveel aandacht ongeacht hun talent.
  • Iedereen speelt wedstrijden op zijn niveau.
  • Iedereen traint 2x per week.
  • Gemotiveerde kinderen krijgen zo vaak mogelijk de kans op een derde training.
 2. Op termijn moet dit leiden tot een ploeg op regionaal en provinciaal niveau in alle categorieën van de meisjes en een ploeg in elke categorie bij de jongens.1
 3. Kinderen krijgen doorheen hun opleiding bij VCHH training van verschillende trainers. Één trainer traint best maximum twee - drie jaar na elkaar dezelfde kinderen.
 4. Al onze ploegen spelen of proberen verzorgd volleybal te spelen. Dit betekent in drie contacten. Winnen is daarom niet het belangrijkste, bijleren wel. Hiervoor wordt een technische leerlijn uitgewerkt.
 5. Het moet de bedoeling zijn dat er jeugdspelers van de eigen club doorstromen naar de eerste dames- en herenploegen (divisie). Evenzeer moet er doorstroming zijn naar de andere ploegen van de club. Daarom is punt 1 zo belangrijk.
 6. Jeugdspelers van buitenaf zijn uiteraard welkom. De basis komt wel uit de H, I, M, N, W 2. Vooral bij de jongens zal het nodig zijn om soms samen te werken met andere clubs om ploegen te vormen.
 7. Jeugdspelers worden gerekruteerd bij de kleinste categorieën. Hoe meer kinderen in de speeltuin en volleybalschool hoe makkelijker bovenstaande punten kunnen gerealiseerd worden.
 8. Het algemene en jeugdbestuur heeft doorheen de jaren heel wat ervaring opgebouwd. De sportieve beslissingen die daar genomen worden zijn het resultaat van intensief nadenken en vergaderen.

1 Het is een realiteit dat er minder jongens volleyballen dan meisjes.
2 Herenthout, Itegem, Morkhoven, Noorderwijk, Wiekevorst.